Efterbehandling af gulve. Guides og tips til korrekt efterbehandling

Mat eller blank gulvlak – er det to sider af samme sag?

Du står hos gulvmanden og bliver mødt af spørgsmålet: Skal du have mat eller blank gulvlak på dit trægulv? Øhh… Hvad skal du egentlig vælge – og er der overhovedet en forskel?

Der er ingen tvivl om, at en lakering er den stærkeste efterbehandling, du kan give dit trægulv, og grundlæggende har det ikke nogen praktisk betydning, om du vælger mat eller blank lak. Begge produkter er slidstærke og rengøringsvenlige. 

Betyder det, at du kan vælge i blinde? 

Ikke helt. Der er ikke forskel på styrken af mat og blank gulvlak, men det er der til gengæld, når det kommer til udseendet. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så er æstetikken en vigtig del af dit trægulv, og derfor skal du overveje, hvilket udtryk du ønsker, inden du vælger typen af lak.

 

Mat lak for et naturligt udseende

Hvis vi skærer helt ind til benet, så er det glansen i din gulvlak, der afgør, hvor meget plankerne kommer til at skinne. Glansen defineres på en skala fra 5-90, og jo lavere glanstal, jo mindre skinner dine gulve.

Da træ ikke ligefrem er skinnende fra naturens side, får du altså det mest naturlige udseende, hvis du vælger en mat lak. Samtidig undgår du, at ridser, hakker og mærker bliver alt for tydelige – vælger du derimod en højglanslakering, vil skrammerne træde langt tydeligere frem.

 

Valget er dit – vi hjælper dig med udførelsen

I sidste ende er det din afgørelse, om gulvet skal lakeres med en mat eller en blank lak. Vi giver gerne gode råd, kommer med vejledning og viser dig forskellige prøver, så du kan få en fornemmelse af, hvad du går ind til – men vi bestemmer ikke for dig.

Hos M.S. Gulve har vi en række dygtige gulvmænd i staben, og hver og én sætter de en ære i at udføre et godt stykke arbejde hver gang, og det gælder uanset typen af efterbehandling. Har du spørgsmål, eller er du i tvivl om, hvordan du kommer videre med dit trægulv, så tøv ikke med at kontakte os – vi giver gerne et gratis og uforpligtende tilbud på dit projekt.

Ludbehandling – hvad skal du vælge?

Drømmer du om et flot lyst trægulv med synlig struktur i træets årer, er en ludbehandling af dit gulv muligvis den rette løsning for dig. Det ser flot og indbydende ud, og så er det relativt billigt at få lavet.

Ludbehandling af dit trægulv er både et smukt og fornuftigt valg, hvis du gerne vil ændre udtryk på dit gulv til forholdsvis fornuftige penge. Det kræver løbende efterbehandling, men får du lavet det godt fra starten af, er det nemt at holde.

Lud er en basisopløsning, der kan bruges til at lysne dine trægulve, men inden du går i gang med den første og bedste lud, skal du holde inde og undersøge markedet, så du ikke starter med at dumme dig og ødelægge gulvet.

Når du skal vælge en god ludbehandling til dit gulv, skal du overveje, hvilket produkt du gerne vil bruge. Besøg din lokale malerforhandler eller et byggemarked for at få en snak om de forskellige mærker, deres egenskaber og fremgangsmåder – alternativt kan du hyre en professionel gulvmand til at gøre arbejdet for dig, så du er sikker på at få et godt resultat.

Der er få regler at følge, når du vælger dit produkt. Du skal vælge den rette slags lud til din gulvtype og samtidig huske på, at det kun er massive trægulve, du kan ludbehandle. En tommelfingerregel er, at du skal bruge nåletræslud til nåletræsgulv, og du skal bruge løvtræslud til løvtræsgulv og gulv af løvfældende nåletræer. Her er det igen en god idé at få hjælp af en professionel.

 

 

Fremgangsmåde skridt for skridt

Vælger du selv at forsøge dig med ludbehandlingen, kan du med fordel tage et kig på vores korte gennemgang af processen – og som altid er det en god idé at få en fagkyndig person til også at gennemgå trinnene for dig.

1. Du vasker dit gulv rent – er det netop slebet, skal du sørge for at fjerne støv med mere, og der må ikke være rester af olie og lak.

2. Giv gulvet lud med enten pensel eller malerrulle, og mal altid langs med fibrene. Lad det tørre natten over.

3. Slib efterfølgende dit gulv eller vask det for at få overskydende lud af.

4. Giv gulvet en efterbehandling enten med sæbe, olie eller lak. Her skal du overveje, hvor slidstærkt dit gulv skal være. Sæbe er mest sart, olie lidt stærkere og lak mest modstandsdygtig overfor snavs – og du kan læse meget mere om alle tre metoder lige her.

Giv træbordpladen olie – der er flere fordele

Der er flere forskellige muligheder, når det kommer til efterbehandling og bordplader i træ, men der er ikke mange materialer, der slår en god gammeldags oliering. Læs med, og få et indblik i fordelene ved olie.

Har du fået en ny træbordplade, eller har du slebet den gamle, så skal du tage stilling til, hvordan den skal behandles for at undgå, at snavs og skidt sætter sig fast. Naturolie er et populært valg blandt danskerne, og det er der mange grunde til – vi har samlet de tre vigtigste lige her:

 

1) Et varmt og naturligt udseende

Vi kommer ikke udenom, at køkkenbordets udseende har en vis betydning for indretningen, og vælger du at give bordet naturolie, får du et varmt og naturligt look. Olien fremhæver træets gyldne toner og giver det en varm glød, der spiller flot sammen med den moderne og lyse indretning, Skandinavien er så kendt for.

Er du mere til det lyse og knap så varme udseende, kan du vælge en hvidpigmenteret olie i stedet. Den har samme gode fordele som naturolien.

 

2) Reparation af ridser og skrammer

Vælger du at oliere din bordplade, giver du dig selv en unik mulighed for at pletreparere, når der uundgåeligt kommer små ridser og hakker i dit arbejdsområde. En oliebehandling giver en såkaldt åben overflade, så du kan nøjes med at komme ny olie på udsatte områder, og det er ikke nødvendigt med en afslibning først.

 

 

3) Rengørings- og vedligeholdelsesvenligt

Sørger du for at mætte bordpladen godt med olie, er den ikke bare let at vedligeholde – den er også utrolig let at rengøre. Olien giver en beskyttende overflade, der betyder, at væske ikke suges ned i træet, ligesom krummer og skidt nemt kan vaskes af med en opvredet klud.

Vil du bibeholde rengøringsvenligheden og forlænge levetiden på din bordplade, skal du pleje den godt. Efter behov – og som minimum et par gange om året – bør du give bordpladen plejeolie, så den beskyttende hinde vedligeholdes.

 

Vil du vide mere om efterbehandling af køkkenbordplader, kan du med fordel læse denne artikel. Alternativt kan du kontakte M.S. Gulve, så vejleder vi dig gerne, ligesom vi også tilbyder både at slibe og efterbehandle din bordplade. Indimellem er det bare lettere at overlade arbejdet til en fagperson, så du selv kan læne dig tilbage og nyde resultatet uden at røre en finger.

Skru op for lyset med hvidpigmentering

Med hvidpigmentering kan du få et lysere trægulv, der på én og samme tid maksimerer lyset fra dine vinduer og giver det sidste pift til en enkel og nordisk indretning.

Er du vild med det lyse og nordiske udtryk, de fleste af boligmagasinerne byder på måned efter måned, og vil du gerne have samme lette og luftige effekt i dit eget hjem – ja, så kan du med fordel overveje hvidpigmentering.

Hvidpigmentering fremhæver åretegninger og strukturer, og det kan bruges på både massive planker og parketgulve. Men der er flere forskellige måder at gribe det lyse look an på: Hvid lak, hvid olie eller hvid sæbe.

 

Hvidpigmentering og hvid lak

Vælger du hvid lak til dit trægulv, får du en glat og lukket overflade, og du kan vælge mellem et mat, halvmat eller blankt look.

Lak er suverænt den mest slidstærke efterbehandlingsteknik, og det er meget rengøringsvenligt. Ulempen ved et lakeret trægulv er, at du ikke kan reparere ridser uden at slibe hele gulvet og lakere på ny.

 

Hvidpigmentering og hvid olie

Omend en efterbehandling med olie ikke er helt så slidstærk som et lakeret trægulv, får du alligevel et stærkt og robust gulv med hvid olie. Som et ekstra plus er det rengøringsvenligt og desuden muligt at udføre pletreparationer på et olieret gulv, så det kan være lettere at vedligeholde end et lakeret.

 

Hvidpigmentering og hvid sæbe

Drømmer du om et råt og naturligt udseende til dit trægulv, kan du overveje hvid sæbe. Det passer perfekt til en ældre bolig, hvor arkitekturen skal fastholdes i tidens ånd, men det kræver til gengæld en del vedligeholdelse.

Én gang om måneden skal dit sæbebehandlede trægulv vaskes og mættes med hvid sæbe, og på trods af arbejdet er det ikke så modstandsdygtigt over for skidt og snavs, som du måske kunne ønske dig.

 

 

Overvej en ludbehandling

Vil du maksimere den hvide nuance på dit trægulv, kan du – inden du giver det den endelige efterbehandling – ludbehandle brædderne. En ludbehandling lysner træet og sørger for, at det ikke gulner med tiden.

Uanset hvilken løsning du vælger, skal du huske, at hvidpigmentering ikke er gør-det-selv-arbejde. Det kræver et professionelt håndelag at undgå striber og få et jævnt og naturligt look på hele gulvet.

Gi’ trappen den rette efterbehandling

En slidt trappe med synlige spor fra de mange fødder, der har betrådt de enkelte trin gennem tiden, skærer i øjnene. En afslibning kan være vejen frem – men hvilken efterbehandling skal trappen have efterfølgende?

Din trappe er særligt udsat, når det kommer til slid, og det skyldes, at fladen er forholdsvis lille, og de fleste mennesker har tendens til at træde samme sted på trappen hver gang. Det er enkelt og forholdsvis hurtigt at sætte trappen i stand med en afslibning – særligt hvis du får hjælp af fagfolk – men det er vigtigt, at renoveringen afsluttes med den rette efterbehandling. Alternativt holder det flotte udseende ikke længe.

 

Valg af efterbehandling til trappen

En afslibning af trappetrin foregår på samme måde, som når du sliber dit trægulv. Først fjerner du rester fra den eksisterende behandling, ridser og mørke pletter ved en grovslibning, og derefter finsliber du hele overfladen, så den bliver helt glat. Når alle trappetrin er slebet og støvsuget, er træet klar til at tage mod efterbehandling, fx lud, lak eller olie.

Men hvordan vælger du den rigtige behandlingsmetode? Overordnet er der to ting, du skal holde for øje: Boligens resterende trægulve og slidstyrken.

Hvis alle dine gulve har fået en hvid ludbehandling med efterfølgende hvid olie, ser det mærkeligt ud, hvis du giver trappen mørk lak – medmindre du selvfølgelig kan lide det kontrastfyldte look. Overvej derfor, om trappen skal have samme udseende som resten af huset, og om du er villig til at gå på kompromis med slidstyrken, hvis det er tilfældet.

Slidstyrken er essentiel for dine trappetrin, da de slides hurtigere end gulvet. Mat lak er den stærkeste efterbehandling, men der er ikke noget rigtigt og forkert. Du skal bare være opmærksom på, at olierede trappetrin skal vedligeholdes oftere end lakerede, og det samme gør sig gældende for sæbebehandlede trægulve.

Vil du vide mere om de forskellige muligheder inden for efterbehandling, kan du med fordel tage et kig på denne artikel.

 

 

Pas på med gør-det-selv-arbejde

Er du ferm på fingrene, får du måske lyst til at kaste dig over slibearbejdet selv. Har du erfaring med denne type opgaver, kan du sagtens klare det – alternativt skal du være forsigtig. På de brede områder af trappetrinnene, kan slibemaskinen sagtens komme til, men på nogle trapper vil det være nødvendigt med manuelt arbejde i krogene, og det kræver præcision.

Samtidig kan en meget gammel trappe være slidt ujævn efter mange års brug, og det kan være svært at få den jævn igen, hvis du ikke har erfaring med arbejdet.

Har du spørgsmål til afslibning og efterbehandling af trapper, skal du ikke tøve med at kontakte os på tlf. 22 88 88 11 – vi er altid klar på en uforpligtende snak om trægulve og -trapper, og vi udarbejder gerne et tilbud til dig.

Kæledyr og trægulve – er det en god idé?

Kløerne på dit kæledyr kan ridse dit trægulv, og det samme gælder for alt det skidt og snavs, de små poter slæber med ind. Betyder det så, at du ikke kan have trægulv, når du har kæledyr? Læs med, og bliv klogere.

Trægulve er ikke bandlyst, fordi du har kæledyr. Det kan sagtens lade sig gøre at have et flot og rent trægulv, selvom de små venner løber rundt dagen lang – men det kræver, at du tager stilling til både træsort og efterbehandling, når du skal vælge, hvilket gulv du skal have.

 

Gå efter hårde træsorter

Der findes et hav af forskellige træsorter, når det kommer til trægulve, og som udgangspunkt kan de inddeles i hårde og bløde sorter. Har du kæledyr i huset, bør du gå langt udenom de bløde træsorter og i stedet vælge én med høj slidstyrke.

Af hårde træsorter kan nævnes ask, eg og bøg, der oftest bruges i de danske hjem. Ønsker du et anderledes og mere eksotisk udseende, kan du gå efter sorter som ipé, gummitræ eller bambus.

 

 

Robust efterbehandling, nemt vedligehold

Når du skal vælge overfladebehandling til dit trægulv, kan du med fordel vælge en, der er slidstærk og let at rengøre. Der er flere muligheder, men de to, der bedst kan klare kæledyrene, er lakering og oliering.

Et lakeret gulv er yderst slidstærkt, og det er meget let at gøre rent med almindelige husholdningsmidler. Det har bare den ene ulempe, at det ikke er let at reparere, hvis der kommer en ridse eller to. Faktisk kræver det en afslibning og en genlakering af hele gulvet.

Et oliebehandlet gulv har næsten samme slidstyrke som et lakeret gulv, og som en ekstra bonus kan det friskes op og pletrepareres uden, at det kræver alverden. Til gengæld kræver et olieret trægulv, at du én gang om året giver det en ny omgang olie.

 

Undgå glatte gulve

Når du undersøger de forskellige muligheder, er det en god idé at rådføre dig med en ekspert, så du undgår at ende med et gulv, der er så glat, at dit kæledyr får svært ved at gå på det. Højglanslakerede plankegulve og laminatgulve bliver hurtigt glatte, og hvis det er tilfældet, vil kæledyrene bruge kløerne til at holde fast – og det slider unødigt meget på gulvet.

Har du spørgsmål til trægulve og kæledyr – eller til trægulve generelt – så er du velkommen til at ringe på +45 22 88 88 11. Vi har altid tid til en uforpligtende snak.

Køkkenbord: Hvilken efterbehandling skal du vælge?

Træ er et vellidt materiale, når det kommer til køkkenbordet, og det er ikke uden grund. Det er praktisk og smukt, og det giver en varm og naturlig glød til dit køkken. Men hvilken efterbehandling skal du give bordpladen?

En træbordplade, der bruges hver dag, vil med tiden opnå et patineret og slidt look, men det behøver ikke at være en ulempe. Mange mennesker foretrækker det rustikke udtryk, men derfor er det alligevel nødvendigt med en god efterbehandling, hvis bordpladen skal bibeholde sin glød og ikke mindst undlade at suge saften fra alverdens madvarer i sig, hver gang du sætter noget fra dig på bordet.

Grundlæggende har du tre muligheder, når du skal vælge den rette efterbehandling til din bordplade: Lak, olie eller sæbe. Vi gennemgår dem alle tre, så du hurtigt og let kan finde den løsning, der passer bedst til dig.

 

Lakering af køkkenbord

Har du læst vores artikel om efterbehandling af trægulve, så ved du, at lak er det materiale, der giver den stærkeste overflade. Det er også gældende, når det kommer til bordpladen, hvor en lakering vil give en hård og modstandsdygtig overflade, der er yderst rengøringsvenlig. Der er dog den lille ulempe ved lak, at det ikke kan repareres, og derfor kan du ikke komme eventuelle små skrammer og ridser til livs.

 

Oliering af køkkenbord

Vælger du at give din bordplade en oliebehandling, giver du træet en beskyttende og vandafvisende overflade, der er forholdsvis let at gøre ren. Olien er desuden en hjælpende hånd, hvis du vil minimere risikoen for at træet tørrer ud og danner revner.

Modsat lak har olie den helt store fordel, at du kan reparere små ridser med en ny behandling på det respektive område. Samtidig kan du vedligeholde bordpladen med kontinuerlig oliering, så den holder sig flot i mange år.

 

Køkkenbord og sæbebehandling

Ved hjælp af sæbespåner kan du give dit køkkenbord en sæbebehandling, der efterlader træet med en beskyttende hinde. Det er en teknik, der kræver jævnlig vedligeholdelse, hvis du vil undgå pletter og mørke rande efter væske og lignende, og det er næsten umuligt at holde bordet flot og rent i mange år.

 

 

Er bordpladen virkelig slidt?

Medmindre din træbordplade er helt enormt tynd, kan den med stor sandsynlighed slibes ned, så den efterfølgende bliver så god som ny. Er du i tvivl, kan du altid kontakte M.S. Gulve, så giver vi dig gerne en gratis og uforpligtende tilbagemelding på den bedste løsning i dit tilfælde.

 

Derfor kan det betale sig at slibe træterrassen

Det kan godt betale sig at vedligeholde den allerede eksisterende terrasse i stedet for at skifte den ud, og ved hjælp af gode håndværkere sikrer du dig et godt resultat. Så hvorfor ikke give din slidte træterrasse nyt liv?

Det kan være fristende at bestille en helt ny træterrasse, når den gamle er slidt og grim efter mange års brug. Regn, slud, vind og sol tærer på brædderne og danner ofte algevækst. Det ser ikke kønt ud, og det er heller ikke rart at gå på, men bare fordi din terrasse er blevet træt, behøver du ikke at skifte den ud.

Nej, drop tankerne om en ny terrasse og spar pengene. Det er meget billigere og langt mere bæredygtigt at udnytte de materialer, du allerede har.

Nyt udseende til din terrasse

Før du går i gang med at give din terrasse en overhaling, skal du tage et godt kig på den og vurdere, hvor slidt den er – er der eksempelvis råd og hvor meget?

Er der kun et enkelt bræt eller to, der er i ringe stand, kan de nemt skiftes ud. Er der en stor del af terrassen, der er ubrugelig, er det en anden sag, og du kan blive nødt til at genoverveje, om din terrasse i stedet skal skiftes ud. Er terrassen i god stand, kan du til gengæld let friske den op.

Først og fremmest skal du i gang med at gøre terrassen ren. Vask og skrub den så ren, som du kan – og først herefter starter det egentlige arbejde; din terrasse skal slibes.

Du kan som udgangspunkt godt selv slibe din terrasse, men hvis du er uerfaren, gerne vil have et godt resultat og vil spare på arbejdstiden, anbefales det at få en professionel til at klare jobbet. Og det er slet ikke så dyrt, som man kunne frygte – en professionel gulvslibning af en træterrasse tager ikke lang tid sammenlignet med den tid, du selv skal bruge på både at slibe og leje eller købe maskiner og materialer til processen.

 

 

Vedligeholdelse giver lang levetid

Når du har fået slebet din træterrasse, er du næsten klar til at tage den i brug – men husk: med god vedligeholdelse holder den i længere tid.

Før du sætter havemøbler og krukker tilbage på terrassen, bør du give overfladen en god omgang olie eller anden efterbehandling, som beskytter træet og forlænger levetiden. Og det skal du ikke kun gøre denne ene gang, for så ender din terrasse hurtigt med at se ud, som den gjorde før.

Det bedst råd er, at du sørger for regelmæssigt at rengøre fladen på terrassen og give den beskyttende behandling, så du i mange år fremover kan nyde din skønne træterrasse.

3 fordele ved et lakeret gulv

Lakrede gulve, olierede gulve og sæbehandlede gulve. For ikke at nævne de ludbehandlede gulve og de helt rå af slagsen. Efterbehandling af trægulve er en sand jungle, så hvad skal du vælge? Vi har samlet tre gode grunde til at gå med en lakering.

Du kender det – du spiller rødvin på dit trægulv, og før du når at fjerne det, er pletten trukket ned i træet og efterlader en stor plet. Det er vildt frustrerende. Men det problem slipper du langt hen ad vejen for, hvis du bor med trægulve, der er lakerede.

Der findes mange måder at bo med trægulve på for både træsorterne og måderne, de lægges på, findes i et utal af varianter, og det samme gør overfladerne. Skal du have et nyt trægulv – eller har du lige fået renoveret det gamle – så er den mest praktiske og langtidsholdbare løsning at vælge lakering som overfladebehandling.

Og hvorfor nu det? Jo, her er tre fordele ved et lakeret gulv:

1) Rengøring og vedligeholdelse er minimal

Når du vælger at lakere dine trægulve, dannes der en beskyttende hinde på overfladen, som afviser alt fra vand til spildt mad og drikke. Du risikerer ikke at stå med et gulv fyldt med pletter, der ikke kan komme af, kort efter du har fået lavet nyt gulv.

Alt andet lige er et lakeret gulv let at holde rent. Du støvsuger og vasker over efter behov, og du behøver ikke at give vedligeholdende efterbehandlinger, hvilket betyder, at vedligeholdelsen er minimal.

 

 

2) Overfladen er slidstærk

Med en lakeret overflade er dit trægulv utrolig slidstærkt. Når lakeringen er udført, og gulvene er tørre, vil du stå tilbage med et gulv, der kan holde mange år ud i fremtiden – uden at du kan se tydelige slidmærker på gulvets overflade, vel at mærke.

På trods af slidstyrken anbefaler M.S. Gulve altid, at du bruger filtpuder under dine møbler, lader skoene stå i entréen og følger retningslinjerne for rengøring af lakerede gulve.

 

3) En enkel metode

Når først dit gulv er klar til efterbehandlingen, vil du opleve, at lakering er en enkel metode, der tillader dig at tage gulvet i brug efter kort tid. Lakken er ikke længe om at tørre, og allerede godt et døgn efter fuldført arbejde kan du sætte dine møbler tilbage i rummet og nyde dit nye gulv.

Det er dog værd at nævne, at lakering er en metode, der måske nok er enkel, men kun for erfarne hænder, der ved, hvordan materialet opfører sig. Har du ikke lakeret gulve før, kan du med fordel overlade arbejdet til professionelle.

 

3 fordele ved et sæbebehandlet gulv

At vælge den helt rigtige efterbehandling til trægulvet er ikke så let endda. Hvad passer bedst til familien, til dagligdagen og til boligen? Og vægter æstetikken højere end praktikken? Læs her, hvad du får, hvis du vælger at sæbebehandle dit gulv.

Lak, olie eller sæbe, ludbehandling eller ej, og hvad med glansen? Mulighederne er mange, når det kommer til efterbehandling af trægulve, og derfor vil vi dykke ned i de enkelte metoder over de næste uger, så du kan få øjnene op for de respektive teknikkers fordele; forhåbentlig kan det hjælpe dig med det sidste skub i forbindelse med at vælge den helt rigtige løsning til dit gulv.

I denne uge kigger vi på sæbebehandling, og nedenfor finder du de tre største fordele ved et sæbebehandlet trægulv.

 

1) Fremhæv træets naturlige udseende

Drømmer du om et naturligt trægulv, der emmer af varme, og som fremstår råt og autentisk, så er en sæbebehandling det helt rigtige valg. Her er æstetikken i centrum, og efterbehandlingen egner sig særligt godt til gamle skibsplanker og patinerede brædder.

 

2) Et lyst pift til plankerne

Vil du gerne bibeholde det naturlige udseende og samtidig give dit trægulv et lysere look, kan du bruge hvid sæbe. Du får ikke et decideret hvidt gulv, men plankerne bliver en tand lysere uden at ødelægge den rustikke struktur.

 

3) Let at genbehandle

Vælger du en sæbebehandling til dit trægulv, vælger du samtidig en løsning, der er let at vedligeholde. Du kan selv vaske det med sæbespåner og dermed forlænge levetiden på dit gulv, ligesom du kan rense det helt i bund med knofedt, en stiv børste og trærens, hvis det er blevet gråt og kedeligt. Så længe du huske at afslutte med en ny sæbebehandling, naturligvis.

 

Spørg din gulvmand

Der er fordele og ulemper ved alle typer efterbehandling, og i sidste ende er det et spørgsmål om dine ønsker i forhold til æstetik og praktik. Er du i tvivl, så kontakt din gulvmand og få en snak om dine muligheder. Indimellem kan det være en god idé at tale med en professionel, der har arbejdet med produkterne i mange år, og som kan fortælle mere specifikt om lige præcis det, du drømmer om.