M.S. Gulve Aps

VORES BLOG

M.S. Gulve Aps

Guide: Sådan vælger du det rigtige trægulv

Drømmer du om et nyt trægulv? Det kræver en lang række overvejelser at vælge rigtigt – se med her.

Gulvet i din bolig er mere definerende for hjemmets udtryk, end du måske umiddelbart tror. Det danner rammen for selve stilen og indretningen, men det spiller også en stor rolle, når det kommer til komfort. Derfor skal et trægulv vælges med omhu – og du skal samtidig beslutte, om du vil beholde det oprindelige gulv og gøre noget ved det, eller om du vil købe et helt nyt.

Her er fem gode råd, du kan tage med dig i tankerne, når du skal have nyt gulv.

1. Søg inspiration og professionel hjælp

Der laves trægulve i alverdens træsorter, og typerne er mange – der findes plankegulve, parketgulve, skibsplanker og mange flere. Hver sit gulv har sine fordele, og når du skal vælge nyt gulv, er det en god idé at mærke efter og søge inspiration, så du træffer det rette valg. Husk samtidig at spørge personalet i butikkerne efter gode råd.

2. Slidstyrken har betydning

Der er et par praktiske elementer, som spiller ind, når du skal vælge nyt gulv. Du skal forholde dig til, hvor i huset dit gulv skal ligge, og hvor høj slidstyrken skal være. Skal det være nemt at gøre rent og holde længe eller betyder udseende mest? Her spiller overfladebehandlingen også ind, og det skal du huske på, når du vælger gulv.

Skal gulvet ligge i køkkenet eller entréen, skal det kunne modstå både snavs og slid. Har du små børn, skal du måske ikke vælge et ubehandlet gulv, men vælge et hvor du nemt kan tørre kødsovs væk uden at få pletter.

3. Træets hårdhed spiller ind

Du skal overveje træsortens hårdhed, når du vælger gulv – vælger du et blødt gulv, er der større risiko for at få mærker i gulvet fra eksempelvis stilethæle. Et hårdt gulv har større modstandsdygtighed og større slidstyrke.

4. Overvej holdbarheden

Når du skal vælge trægulv, kan du vælge mellem et massivt trægulv eller et, der er parketopbygget, hvilket betyder, at det består af tre lag. Det øverste lag er det, der består af den træsort, du har valgt dit gulv i.

Begge dele er gode og solide gulve, men et massivt trægulv kan høvles og slibes flere gange og har dermed en lang levetid, hvorimod de fleste parketgulve kun kan slibes få gange, og levetiden er dermed kortere.

5. Husk husets ånd

Uanset om dit gulv skal være ekstraordinært flot eller virkelig praktisk, skal du altid have husets arkitektur i tankerne, når du udvælger det. Kig dig omkring i det rum, hvor gulvet skal ligge og overvej, hvordan stilen er – og sørg for at vælge et gulv, der passer til husets stil, så bliver du gladest.