M.S. Gulve Aps

VORES BLOG

M.S. Gulve Aps

Guide: Sådan vedligeholder du et sæbebehandlet gulv

Med en sæbebehandling giver du trægulvet det mest naturlige udseende, men samtidig øger du kravene til vedligeholdelse. Et sæbebehandlet gulv skal passes og plejes, hvis det skal holde sig smukt mange år frem.

Et trægulv bliver slidt med tiden, og i rette omfang kan tidens tand være både smukt og charmerende. Det samme kan man ikke sige om et misligholdt trægulv, og derfor er det vigtigt, at du plejer dit gulv efter alle kunstens regler.

Vi har samlet vores bedste rengørings- og vedligeholdelsestips til sæbebehandlede gulve lige her.

Rengøring af sæbebehandlet gulv

Sæbebehandling er den mindst effektive løsning, når det kommer til slid og rengøringsvenlighed, og derfor skal du støvsuge og vaske oftere. Når du støvsuger, skal du bruge et blødt mundstykke, så du ikke ridser gulvet, og når du vasker, skal du bruge en spand, moppe, lunt vand og sæbespåner.

Når du vasker gulvet, er det vigtigt, at du vrider moppen godt op, så du ikke efterlader små søer af vand. Det kan de færreste trægulve klare, men for sæbebehandlede gulve er det ekstra vigtigt, at du husker det. Vask desuden altid i årernes retning, så du undgår, at sæben efterlader striber på gulvet.

Sorte sko der ligger på et lyst trægulv

Ekstra pleje med sæbebehandling

Et sæbebehandlet trægulv har godt af en opfriskning med en ny sæbebehandling hver tredje måned – og det kan du give det ved at følge nedenstående vejledning:

  1. Vælg en sæbe, der passer til gulvet (husk hvidpigmenteret sæbe til ludbehandlede gulve).
  2. Bland sæbe og vand efter leverandørens anvisninger.
  3. Fordel sæben på hele gulvet og tør efter med en opvredet klud.
  4. Lad gulvet tørre helt op og gentag sæbebehandlingen minimum 3 gange.

Pas på gulvet i hverdagen

Uanset hvilken form for efterbehandling dit trægulv har fået, er det vigtigt, at du passer godt på det i hverdagen. Følger du vores tre nedenstående råd, kan du forlænge levetiden for dit trægulv væsentligt.

1) Tag skoene af!

Det er irriterende, hvis du lige har glemt noget, men det er så vigtigt, hvis du vil passe godt på dit trægulv: Tag skoene af, inden du går ind.

2) Brug filtpuder

Hurtigt, enkelt og let: Brug filtpuder under alle større møbler. Det gælder både borde, stole, reoler, sofaer og alle andre møbler, der flyttes jævnligt eller trækkes hen over gulvet.

3) Brug tæpper

Det skjuler en del af dit flotte trægulv, men på særligt udsatte steder kan det være en god idé at lægge et løst tæppe. For eksempel under spisebordet eller i entréen.