M.S. Gulve Aps

VORES BLOG

M.S. Gulve Aps

Giv trappen nyt liv med en afslibning

Har du en synlig og slidt gangsti midt på alle dine trappetrin eller har du en flot trappeopgang, hvor trinnene er dækket af et gulvtæppe, du ikke tør fjerne, fordi du frygter det store arbejde, der er nedenunder? Fortvivl ikke. En gulvafslibning kan redde enhver trappe.

Med det rigtige værktøj og de rette hænder er det ikke så svært at sætte en gammel trappe i stand, og det er sandsynligvis heller ikke nær så dyrt, som du forestiller dig. Hos M.S. Gulve tilbyder vi afslibning af trapper, og selvom det er mere omstændeligt end en gulvafslibning, er det stadig til at gå til.

Nedenfor tager vi et kig på, hvordan det foregår, når vi sliber en trappe og hvordan du vælger den rigtige efterbehandling.

Afslibning af trapper – sådan foregår det

Når vi sliber en trappe, starter vi med en grovslibning, hvor vi fjerner resterne fra den tidligere behandling, ligesom vi eliminerer ridser, pletter og ujævnheder. Derefter foretager vi en finslibning, så træet bliver fint og glat og ikke mindst modtageligt for den nye efterbehandling.

På de fleste trappetrin er det ikke muligt for maskinen at komme helt ind i hjørnerne, og derfor udfører vi en lille del af slibningen manuelt. Vores håndværkere er præcise og detaljeorienterede, så du skal ikke være nervøs for ujævnheder af den årsag.

Når vi er færdige med slibearbejdet, støvsuges trappen og herefter kan efterbehandlingen begynde. Der er flere forskellige muligheder, og vi arbejder professionelt med både lakering, oliering, ludbehandling og sæbebehandling.

Ung kvinde der sidder på en trappe

Efterbehandling – Hvad skal du vælge?

Når du skal vælge, hvordan din trappe og dit gulv skal behandles, når afslibningen er udført, skal du overveje dine krav til følgende:

  • Holdbarhed
  • Rengøring
  • Slidstyrke
  • Udseende

Hvad vægter højest for dig, og er der et eller flere punkter, du absolut ikke vil gå på kompromis med?

Grundlæggende kan man sige, at hvis du ønsker et ekstra lyst trægulv, skal du overveje en ludbehandling efterfulgt af enten hvid lak eller hvid olie. Uanset om overfladebehandlingen er hvidpigmenteret eller ej, er det lak, der er det stærkeste produkt, både hvad angår holdbar, slidstyrke og rengøringsvenlighed, mens olie kommer ind på andenpladsen. En sæbebehandling giver det mest naturlige udseende til dit trægulv og din trappe, men til gengæld er det ikke nær så let at rengøre, ligesom det skal vedligeholdes ved jævnligt at vaske det med sæbespåner.

Vil du vide mere om de forskellige muligheder for efterbehandling, kan du med fordel læse denne artikel, hvor vi går i dybden med de enkelte produkter.