M.S. Gulve Aps

VORES BLOG

M.S. Gulve Aps

Køkkenbord: Hvilken efterbehandling skal du vælge?

Træ er et vellidt materiale, når det kommer til køkkenbordet, og det er ikke uden grund. Det er praktisk og smukt, og det giver en varm og naturlig glød til dit køkken. Men hvilken efterbehandling skal du give bordpladen?

En træbordplade, der bruges hver dag, vil med tiden opnå et patineret og slidt look, men det behøver ikke at være en ulempe. Mange mennesker foretrækker det rustikke udtryk, men derfor er det alligevel nødvendigt med en god efterbehandling, hvis bordpladen skal bibeholde sin glød og ikke mindst undlade at suge saften fra alverdens madvarer i sig, hver gang du sætter noget fra dig på bordet.

Grundlæggende har du tre muligheder, når du skal vælge den rette efterbehandling til din bordplade: Lak, olie eller sæbe. Vi gennemgår dem alle tre, så du hurtigt og let kan finde den løsning, der passer bedst til dig.

Lakering af køkkenbord

Har du læst vores artikel om efterbehandling af trægulve, så ved du, at lak er det materiale, der giver den stærkeste overflade. Det er også gældende, når det kommer til bordpladen, hvor en lakering vil give en hård og modstandsdygtig overflade, der er yderst rengøringsvenlig. Der er dog den lille ulempe ved lak, at det ikke kan repareres, og derfor kan du ikke komme eventuelle små skrammer og ridser til livs.

Oliering af køkkenbord

Vælger du at give din bordplade en oliebehandling, giver du træet en beskyttende og vandafvisende overflade, der er forholdsvis let at gøre ren. Olien er desuden en hjælpende hånd, hvis du vil minimere risikoen for at træet tørrer ud og danner revner.

Modsat lak har olie den helt store fordel, at du kan reparere små ridser med en ny behandling på det respektive område. Samtidig kan du vedligeholde bordpladen med kontinuerlig oliering, så den holder sig flot i mange år.

Køkkenbord og sæbebehandling

Ved hjælp af sæbespåner kan du give dit køkkenbord en sæbebehandling, der efterlader træet med en beskyttende hinde. Det er en teknik, der kræver jævnlig vedligeholdelse, hvis du vil undgå pletter og mørke rande efter væske og lignende, og det er næsten umuligt at holde bordet flot og rent i mange år.

Er bordpladen virkelig slidt?

Medmindre din træbordplade er helt enormt tynd, kan den med stor sandsynlighed slibes ned, så den efterfølgende bliver så god som ny. Er du i tvivl, kan du altid kontakte M.S. Gulve, så giver vi dig gerne en gratis og uforpligtende tilbagemelding på den bedste løsning i dit tilfælde.