M.S. Gulve Aps

VORES BLOG

M.S. Gulve Aps

Er det en god idé selv at slibe bordpladen i køkkenet?

Du kan sagtens selv slibe din bordplade i køkkenet, hvis du har en yderst sikker hånd – det skal nemlig gøres nænsomt, hvis pladen ikke skal ende op med ridser og små ukorrektheder på overfladen.

Er din træbordplade i køkkenet slidt og fyldt med pletter efter mange års brug, så er det måske på tide at gøre noget ved det. Det er fristende at skifte den ud med en ny, men det er samtidig en dyr og ofte unødvendig løsning.

Har du en tyk bordplade i træ, kan du sagtens slibe den og få en bordplade, der er som ny. Det kræver ikke meget arbejde, men det kræver til gengæld, at du er meget forsigtig, når du gør det.

Giv træet nyt liv på egen hånd

Har du mod på selv at slibe din bordplade, kan du gøre det på omtrent en halv dag – det kræver, at du har en excentersliber eller en rystepudser og sandpapir i flere kornstørrelser (det kan være 80, 120, 240).

Når du har det rette værktøj, skal du tørre din bordplade over med en klud, så den er ren. Afdæk karme og kanter til væg, skabe, vask og komfur med malertape.

Herefter kan du gå i gang med selve slibearbejdet. Arbejd dig langsomt frem og brug rolige bevægelser i årenes retning. Hvis du sliber på tværs, er der stor sandsynlighed for, at du ridser din bordplade. Gentag processen flere gange og gør rent i mellemtiden, så du kan se, hvor meget du mangler. Brug eventuelt en kantsliber eller en slibeklods til områderne med hjørne, vask eller andet.

Når du er færdig med at slibe, skal bordpladen gøres ren, og herefter skal den behandles med en god omgang olie, så fladen kan blive mættet.

Lad en professionel om arbejdet

Har du ikke mod på selv at gå i gang med at slibe din bordplade, eller har du ikke det rette værktøj ved hånden, så lad i stedet en professionel gøre arbejdet for dig.

Mange gulvslibningsfirmaer vil hellere end gerne komme ud og lave din bordplade. De kender både deres maskiner og materialerne godt, og derfor kan du være sikker på at få et godt resultat første gang.

Hyrer du en gulvsliber ind til at udføre jobbet, er det desuden overstået i løbet af kort tid, og du kan samtidig få god vejledning omkring efterbehandlingen af bordpladen. Når slibningen og efterbehandlingen er ordnet, har du en bordplade, der er så god som ny.