M.S. Gulve Aps

VORES BLOG

M.S. Gulve Aps

Sådan forvandler du dit hjem – få nye gulve med en gulvafslibning

Trænger dit hjem til at blive sat i stand, og ved du ikke, om du skal bruge penge på at få lagt et helt nyt gulv eller forsøge at slibe det gamle? Så bliv klogere her – vi fortæller, hvornår det kan betale sig at slibe det gamle.

Er du drøntræt af udtrykket i dit hjem, og overvejer du for alvor at gøre noget ved det, hvorfor så ikke kaste din energi på dine gulve, hvis de trænger. En ny sofa kan ikke skjule gulve, der er slidte, fyldt med pletter og i det hele taget trænger til en make over. Til gengæld er det noget, en gulvafslibning kan rette op på.

En gulvslibning er en let og mild vej til en total forvandling af dit hjem, og har du gamle trægulve, der kun er blevet slebet få gange, kan de nemt klare endnu en tur. Har du parketgulv, skal du lige tjekke, om de kan tåle det. Kan de det, er det hele arbejdet værd.

Det er altid en god idé at få en professionel til at stå for slibningen af dine gulve, med mindre du er utrolig ferm med en slibemaskine, for det er et nøjsomt arbejde, der kræver en god teknik. Kender du til processen, er det til gengæld ikke noget, der behøver at tage lang tid. Det betyder ganske enkelt, at du ret nemt kan få næsten nye gulve, uden at du behøver at knokle eller være væk fra dit hjem i flere uger alt efter, hvilken efterbehandling du ønsker.

Vælg en efterbehandling, der passer til dig

Den mest holdbare efterbehandling er en lakering af dit gulv, men det er ikke sikkert, at det er slidstyrken og holdbarheden, der er det vigtigste for dig. Andre muligheder er olie eller sæbebehandling, som begge efterlader gulvet med et naturligt udseende, som passer godt ind i den nordiske indretning.

Uanset om du vælger den ene eller den anden efterbehandling, skal du starte med at få en gulvafslibning af dit gulv, hvis du ønsker at forny det allerede eksisterende trægulv. Det er et valg, der er både billigere, nemmere og hurtigere end at få lagt helt nye gulve, og så er det langt mere bæredygtigt. Hvorfor ikke bruge det du har i forvejen, fremfor at bruge ressourcer på noget nyt – især når resultatet alligevel bliver som nyt.

Med en gulvafslibning føles dit hjem som forvandlet.