M.S. Gulve Aps

VORES BLOG

M.S. Gulve Aps

Trægulve: Hvad er forskellen på massivt og finér?

Du skal have nyt trægulv, men hvad skal du vælge? – læs her, hvad forskellen er på et massivt trægulv og ét i finér.

Gulvet i din bolig er den stilmæssig base for hele din indretning. Det er et af de grundlæggende elementer i dit hjem, og gulvet har ikke bare stor indvirkning på det visuelle udtryk, men også for arbejdet i forbindelse med rengøring og vedligehold. Derfor er det vigtigt, at du vælger præcis det trægulv, der passer til dine ønsker og behov.

Nedenfor kan du læse om fordele og ulemper ved massive trægulve og gulve i finér.

Et massivt trægulv

Vælger du et massivt trægulv, får du et gulv med lang holdbarhed. Planke- og parketgulvet er kendt for at være solide og holde i mange år, fordi de er tykke og dermed har en vis styrke.

Plankerne er stabile, og når først de er lagt, ligger gulvet rigtig godt. Det gode ved et massivt trægulv er desuden, at du kan friske udtrykket op år efter år, fordi tykkelsen på gulvet gør det muligt at slibe det over flere omgange.

På et massivt trægulv skal du vælge, hvilken overfladebehandling du ønsker, og alt efter dit valg kan gulvet kræve ekstra vedligeholdelse i hverdagen, så overfladen ikke tager imod snavs og bliver uens at se på.

Et gulv af finér

Et gulv i finér er gerne en billigere løsning end et massivt trægulv. Finér og laminatgulv består af en massiv kerne gerne lavet af krydsfiner eller spånplade, hvor der bygges lag oven på af træ eller laminat.

Denne opbygning er smart, hvis du er typen, som gerne vil kunne ændre gulv i din bolig, uden at det koster en formue, men selve holdbarheden er ikke helt så lang som ved brug af massivt træ. Du kan dog slibe gulvet 2-3 gange, før overfladen er helt slidt ned.

Vælger du et gulv i finér, får du gerne en meget ensartet flade, der er glat og let at gøre ren. Gulvet suger ikke alverden til sig, og du kan holde det flot uden store anstrengelser.