M.S. Gulve Aps

VORES BLOG

M.S. Gulve Aps

Bambusgulv – et godt alternativ til de traditionelle sorter

Hvis du har muligheden, så er der mange gode grunde til at vælge et gulv lavet af bambus. Det er bæredygtigt og slidstærkt, og du går ikke på kompromis med æstetikken.

Det er ikke mange, der ved det, men bambus er særdeles velegnet til trægulve. Det er et yderst hårdt materiale, som derfor er virkelig slidstærkt og egner sig godt til et gulv, der bliver brugt meget. Med et slidstærkt gulv i særklasse, kan du være sikker på, at det holder år efter år uden, at du behøver at bekymre dig om at skifte det ud.

Bambus vokser hurtigt

Udover at bambus er et stærkt materiale og derfor er velegnet til at bruge i din bolig, så har bambus endnu en fordel; det er en plante, der vokser virkelig hurtigt. Dermed er det en fornuftig og bæredygtig løsning, hvis du vil gå efter bæredygtige materialer til dit byggeri eller dit hjem.

Når du vælger bambus til din bolig, er du altså et skridt tættere på at sikre en sund og bæredygtig produktion, hvilket ikke bare er godt planten men også for dig – så slipper du nemlig for at døje med dårlig samvittighed over dit forbrug.

Bambus i forhold til andre sorter

Brugen af bambus er altså en fornuftig løsning på flere plan. Du går efter en bæredygtig løsning, og samtidig slækker du ikke på kvaliteten af det produkt, du benytter i din bolig.

Kigger man på den hårdhed, bambus har, så er den langt hårdere end de traditionelle trætyper, som mange danskere ellers bruger til gulve. Hårdheden giver styrke til gulvet, og fordi bambus ikke i samme grad som andet træ er påvirket af luftfugtighed, kan du også med større sikkerhed lægge dit gulv og vide dig sikker på, at det blive ved med at se ud på samme måde i lang tid fremover – det arbejder eller bevæger sig nemlig ikke på samme måde, som andre trætyper har tendens til.

Når du har lagt dit bambusgulv, er det som med alle andre gulve en god idé at give det en overfladebehandling enten med olie eller lak for at skabe det rette udtryk og optimal beskyttelse. Når det er gjort, står du tilbage med et smukt, solidt og bæredygtigt gulv, der holder mange år ud i fremtiden.