M.S. Gulve Aps

VORES BLOG

M.S. Gulve Aps

Trægulve og maling – hvad skal du være opmærksom på?

Det er populært at male sine trægulve i smukke farver som grå, sort, hvid eller andre mere farverige toner. Det nedtoner det naturlige udtryk, men giver samtidig en anden form for liv og leg i indretningen – her er, hvad du skal være opmærksom på, hvis du selv vil male dine trægulve.

Drømmer du om ensfarvede trægulve, så er der et par ting, du skal tænke over, før du går i gang. Du skal som udgangspunkt ikke begynde at male direkte oven på dit trægulv, og det kræver lidt planlægning og forarbejde, før du går i gang – men bortset fra det, er det en nogenlunde tilforladelig proces.

1. Tjek overfladen

Start med at kigge på dit trægulv og dens overflade. Er gulvet allerede malet, behandlet med lak eller andet, så er det en rigtig god ide at høvle eller slibe dit gulv. De fleste kan nøjes med at slibe gulvet og efterfølgende vaske det godt ned. Enkelte gulve kan du male direkte på, test det på et lille område, før du går i gang, så du ikke spilder dit arbejde og risikerer, at malingen skaller af.

2. Udfyld sømhuller

Når dit gulv står råt og rent, kan du som udgangspunkt gå i gang med at male det. Er der mange sømhuller i gulvet, kan det dog være godt for det endelige resultat, hvis du fylder dem ud med træspartelmasse, inden du maler.

3. Brug grunder

Der kan nemt trække gule farvenuancer op igennem et trægulv, hvis du maler det i lyse toner. Derfor kan det være en god ide at starte med at grunde gulvet en til to gange. På den måde skaber du en god neutral base for din maling.

4. Overhold tørretiden

Sørg for, at malingen får den tørretid, der står på emballagen, at den skal have – både grunder og maling. Du risikerer at ødelægge overfladen, hvis du er utålmodig og maler før tid.

5. Få hjælp

Når din grunder er tør, kan du gå i gang med at male gulvet med den farve, du ønsker. Det er meget forskelligt, hvilken fremgangsmåde folk bruger til at male deres gulv – det handler om gulvets størrelse, dit temperament og overfladen. Spørg efter vejledning, der hvor du køber maling eller brug en professionel til at gøre arbejdet, hvis du vil være helt sikker på et godt resultat.

6. Flyt ind

Når du har malet dit gulv – gerne to gange – med den dækkende maling, skal gulvet tørre godt igennem, før du begynder at sætte møbler ind i rummet. Lad det gerne tørre ekstra godt, så du er sikker på, gulvet er knastørt, når du sætter din sofa ind.