M.S. Gulve Aps

VORES BLOG

M.S. Gulve Aps

Vasker du dit trægulv rigtigt?

Der er ikke noget som et skinnende flot og rent gulv, men hvordan er det nu lige med trægulve og gulvvask? Vi guider dig gennem gulvvasken trin for trin, så dit gulv får den helt rigtige pleje.

Supermarkedernes rengøringshylder bugner med alskens farverige sæbevarianter, der lover det ene mirakel efter det andet, og det er nærmest umuligt at navigere i rengøringsjunglen. Men faktisk behøver det ikke at være så svært, og vi har samlet 5 gode råd til dig, der gerne vil vaske dit trægulv rigtigt.

Sådan vasker du dit trægulv

Først og fremmest er der én ting, du aldrig må glemme, når du vasker dit trægulv: Universalrengøringsmidlerne egner sig ikke til trægulve, og det gælder i særdeleshed, hvis dit gulv har fået en efterbehandling med enten olie eller sæbe. Kort og godt skyldes det, at universalrengøringsmidler er udviklet til at opløse fedt, fx olie og sæbe, og dermed blotter du træet, så det lettere kan suge snavs, skidt og væske.

Vil du have et flot, rent og velplejet trægulv, skal du følge nedenstående råd.

1) Vask med lunkent vand

Der er ingen grund til at skrue helt op for den varme hane, når du fylder gulvspanden, da lunkent vand giver de bedste vilkår, når sæben skal opløses og blande sig med vandet.

2) Vask altid med årerne

Når du trækker gulvmoppen over gulvet, er det vigtigt, at du altid vasker med åreretningen, fordi sæben utvivlsomt efterlader bittesmå striber, når vandet tørrer – men dem kan du ikke se, når de blander sig med træets smukke årer.

3) Hold igen med vandet

“Nu skal gulvet bare være rent,” tænker du, og hælder den ene store spand vand efter den anden på gulvet. Men det er ikke den helt rigtige løsning; trægulve er nemlig følsomme overfor vand. Du skal vride moppen godt, inden du vasker, og du skal være opmærksom på at tørre eventuelle søer af vand op, når du er færdig med gulvvasken.

4) Vask hele gulvet færdig

Det lyder måske omsonst, men det er faktisk en rigtig god idé at vaske hele gulvet færdig, inden du holder pause. Det skyldes, at et trægulv skal vaskes vådt i vådt, så der ikke kommer synlige overgange.

5) Vælg den rigtige sæbe

Vi har været omkring universalrengøringsmidlerne, som du for alt i verden skal undgå, hvis du vil vedligeholde dit trægulv bedst muligt. Til gengæld kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser om sæbevalget, så det passer til din gulvtype – og det er ret enkelt:

Lakerede gulve vaskes med laksæbe, olierede gulve vaskes med oliesæbe, sæbebehandlede gulve vaskes med sæbespåner.