M.S. Gulve Aps

VORES BLOG

M.S. Gulve Aps

Gulvets betydning for lyden i dit hjem

Gulvet har stor betydning for indeklimaet i dit hjem – særligt for lyden – og derfor er det vigtigt, at du vælger en gulvtype, der passer til dit hjem og dine behov.

Lyden af trin på gangene eller børnene der råber og leger. Det kan være rigtig hyggeligt, hvis lydniveauet er passende, men hvis det derimod efterlader en rungen, der er på nippet til at springe trommehinderne, så er det knap så rart.

Forskellige overflader har forskellige egenskaber, og derfor bør du tænke dig om, inden du vælger dit gulv. Læs her, hvad du skal være opmærksom på.

Sådan påvirker gulvet lyden

Et hårdt gulv giver en højere og hårdere lyd end et blødt gulv, og samtidig er der den såkaldte trommelyd, som er den lyd, der bliver hængende i rummet efterfølgende. Lyden kan forplante sig gennem vægge og etageadskillelser, og derfor kan det høje støjniveau også blive et problem i andre rum end der, hvor larmen foregår.

Vil du undgå den rungende larm fra fødder og mennesker, skal du investere i et “blødt” gulv. Det behøver ikke nødvendigvis at være væg-til-væg-tæpper, mindre kan også gøre det – trægulve går eksempelvis også under definitionen “bløde gulve.”

Modsat bløde gulve af træ og tekstil er der de hårde gulve som beton, epoxy og klinker. Materialer du ikke skal gå efter, hvis du vil optimere lyden i dit hjem, da de forstærker støjen fremfor at hjælpe med at opfange og holde på den.

Indret med bløde materialer

Gulvet er en stor del af dit hjem, og derfor er det en flade, du med fordel kan overveje, når støjniveauet skal dæmpes. Men står du ikke overfor en renovering eller et nyt gulv, er der andre metoder, du kan bruge.

Først og fremmest kan du indrette dit hjem med bløde materialer. Polstrede møbler, løse tæpper og rigtige stofgardiner er gode eksempler på ting, hvor lyden kan trænge ind og blive hængende i stedet for at sprede sig til resten af rummet.

Andre muligheder er såkaldt diffusion; en bogreol langs væggen, lamper i loftet, billeder på væggene og ikke mindst planter – masser af planter. De mange elementer spreder lyden, så den ikke føles alt for larmende.

Sidst men ikke mindst kan du overveje akustikplader i loftet eller lydabsorberende billeder på væggene, der kan opfange en god del af støjen, så du kan holde ud at være i dit hjem, selvom det er fyldt med larmende gæster.