M.S. Gulve Aps

VORES BLOG

M.S. Gulve Aps

Kan du slibe trægulvet selv?

Det er populært som aldrig før at investere i et faldefærdigt hus og sætte det i stand i tråd med den oprindelige arkitektur. Det inkluderer ofte slidte trægulve, og hvordan er det nu med dem – kan du selv slibe trægulvet eller bør du have en fagmand på opgaven?

Dit trægulv trænger til at blive afhøvlet eller slebet, hvis overfladebehandlingen er slidt igennem, hvis der er opstået ujævnheder på grund af tidens brug eller hvis der er mange hakker, ridser og skrammer. Det er ikke et arbejde, du bør foretage i tide og utide, da det slider på gulvet, men med en grundig og professionel gulvafslibning, holder det også i mange år.

Det helt store spørgsmål er, om du kan afhøvle og slibe trægulvet selv. Det enkle svar er, at ja, det kan du naturligvis godt, mens det mere komplicerede svar er, at det i den grad afhænger af, hvilket resultat du ønsker at opnå.

En professionel gulvmand giver et fuldendt resultat

Umiddelbart kan du let spare et par tusinde kroner, hvis du vælger af afhøvle og slibe trægulvet selv, men der er mange faldgruber, du skal styre udenom – og det bliver hurtigt dyrt, hvis du fejler.

Ved en gulvafhøvling fjerner man 4-6 mm af trægulvets overflade, og hvis du ikke kører i et kontinuerligt og jævnt tempo – eller hvis du bare ikke har kontrol over maskinen – risikerer du at lave større og flere ujævnheder, end der allerede er. Det er nærmest umuligt at rette op på igen, og ofte koster det langt mere at få en professionel gulvmand til at rette op på dine fejl, end det gør at hyre ham med det samme.

En erfaren gulvmand vil samtidig kunne rådgive dig, når den rigtige løsning skal vælges, ligesom du kan få professionel vejledning om efterbehandling og vedligeholdelse.

3 fordele ved at vælge et professionelt gulvfirma

Der er mange fordele ved at lade et professionelt gulvfirma håndtere renoveringen af dit trægulv, og vi har fundet de tre vigtigste grunde frem – læs dem, hvis du overvejer at klare opgaven selv. Måske bliver du overbevist.

1) Professionel rådgivning

Med en erfaren gulvmand på holdet sikrer du dig, at den valgte løsning er den mest optimale løsning til lige præcis dit gulv. Der er stor forskel på trægulve, og det er vigtigt, at både gulvafhøvling, gulvafslibning og efterbehandling passer til træsort og personlig smag.

2) Et professionelt resultat

Selvom du er en dygtig gør-det-selv-mand sker der ofte små fejl, når en amatør sliber gulvet selv. Du risikerer slibespor og ujævnheder i træet, og det ødelægger helheden. Lader du et professionelt gulvfirma håndtere opgaven, får du et fejlfrit resultat.

3) Det rette værktøj

Du har med stor sandsynlighed ikke selv det nødvendige udstyr til at afhøvle og slibe dit gulv, og de maskiner du kan leje hos dit lokale byggemarked er næppe af nyere dato. Bruger du et professionelt gulvfirma, får du det bedste udstyr, de mest effektive arbejdsmetoder og den nyeste viden – og det ses på resultatet.