M.S. Gulve Aps

VORES BLOG

M.S. Gulve Aps

Nyt trægulv – hvad skal du overveje?

Der er mange ting at tænke over, når du skal investere i et nyt trægulv – du skal overveje, hvordan gulvet skal se ud, hvilket materiale det skal være lavet af, og om der er særlige ting i forhold til vedligeholdelse, rengøring og økonomi, du bør forholde dig til.

Skal der nyt trægulv i din bolig, er det en god idé at undersøge markedet, før du beslutter dig for, hvilket gulv du gerne vil have. Der er nemlig fordele og ulemper ved alle slags trægulve, og det er op til dig, hvad der vægter højest.

Det klassiske dilemma, når folk står overfor en investering i nye trægulve til hjemmet, er, om det skal være parketgulv eller et massivt trægulv, hvis altså de ikke går med de billigere løsninger som finér eller laminatgulv.

Både massivt trægulv og parketgulv har sine fordele – og dem kan du se lige her:

Fakta om trægulv og parketgulve

  • Et massivt trægulv består af samme type træ hele vejen igennem brættet
  • Parketgulv er gerne fremstillet af tre lag, hvor det øverste lag er af træ og de andre lag er slidlag
  • Massiv træ er tungt og stabilt og kan slibes mange gange
  • Parketgulv kan slibes en del gange
  • Begge gulve holder i mange år
  • Begge gulve skiftes sjældent igen, da det er en dyr løsning

Ja, beslutningen om hvorvidt det nye gulv skal være lavet af det ene eller det andet, kan altså være svær. Har man pengene, vælger mange et massivt trægulv eller parketgulv, og sådanne gulve kan altså også noget – her får du et klassisk udtryk med varme og liv på fladerne, og et gulv lavet af gode materialer, der holder år efter år.

Forskellige træsorter

Når du har besluttet, om du vil gå med den ene eller den anden type gulv, skal du igen beslutte, hvad gulvet skal være lavet af. Her er det en god idé at vælge træsort ud fra udseende og slidstyrke. Fyr, birk og gran er lyse i deres udtryk, men det er også blødt træ og dermed er det ikke så slidstærkt. Andre træsorter som bøg, eg og ask er mere robuste og stadig lyse.

Overvej hvilke rum gulvene skal bruges i, og om der er brug for en høj slidstyrke eller ej, og overvej samtidig hvilken overfladebehandling, du ønsker – det betyder nemlig også noget for slidstyrken. Et lakeret gulv er stærkt og modstandsdygtig overfor pletter, hvorimod et sæbebehandlet gulv er mere sart, men til gengæld har det måske præcis det udtryk, du drømmer om i din bolig, og det er også værd at tage med i beslutningen – find den løsning, der både praktisk og visuelt er bedst for dig.

Vil du læse endnu mere om at vælge det rette trægulv, så tag et kig på artiklen her.