M.S. Gulve Aps

VORES BLOG

M.S. Gulve Aps

Ting du bør overveje, når du vælger trægulv

Drømmer du om at få et flot trægulv i dit hjem – et der skaber en naturlig stemning, giver din bolig karakter og holder år efter år? Ja, så er der altså et par ting, du skal overveje, før du farer ned til din forhandler og bestiller det første og flotteste gulv, du ser.

Trægulve kan ikke skæres over én kam, og du kan ikke bare pege på det første det bedste. Du skal være kræsen og vælge et gulv, der passer præcis til din bolig og dit temperament. Trægulve er ikke ens, og der er både fordele og ulemper ved stort set alle valg, derfor skal du overveje, hvad der er vigtigst for dig.

For at gøre valget nemmere, har vi samlet en række spørgsmål, du med fordel kan tænke over, før du køber dit trægulv.

1. Hvilket udtryk ønsker du?

For det første skal du kigge dig rundt i din bolig og på din indretning. Du skal tænke over, om du ønsker et gulv, der passer til husets stil og ånd, eller om du er ligeglad med, at gulv og hus ikke matcher.

Vil du gerne have, at stilen er ens, så skriv ned, hvilken slags hus, du bor i, så du kan forklare det hos forhandleren og få hjælp til at vælge det rette gulv.

2. Hvordan ser din økonomi ud på den korte og lange bane?

Der er stor forskel i priserne på trægulve. Nogle sorter koster mere end andre, men der er ofte lige så stor forskel på holdbareheden, og derfor skal du vurdere, hvor meget du har råd og lyst til at give for dit gulv. På den måde har du et økonomisk holdepunkt, når du skal rådføre dig med forhandleren.

Som udgangspunkt er det sådan, at et massivt trægulv har en længere levetid end et parketgulv, fordi sidstnævnte ikke kan slibes helt så mange gange.

3. Hvor slidstærkt skal gulvet være?

Kig på dine behov og overvej, hvordan dit liv er sat sammen – det har nemlig betydning for, hvilket gulv du bør vælge. Nogle trægulve er mere slidstærke end andre, ligesom overfladebehandlingen også har betydning for, hvor rengøringsvenligt og holdbart gulvet er – giver du dit gulv lak, er det mere modstandsdygtigt, end hvis du sæbebehandler det.

Skal gulvet ligge i køkkenet, og er I en stor børnefamilie, så er det måske værd at overveje et gulv, der kan tåle lidt knubs og en overfladebehandling, hvor pletter nemmere kommer af.

Som udgangspunkt siger man, at gulve af fyr og douglas er bløde trægulve, som kræver en større forsigtighed eller stærkere overfladebehandling end de hårde trætyper, der er mere slidstærke. Hårde trætyper er eksempelvis eg, ask, bambus og valnød.